Biografie

Raadslid / Ondernemer

Fractie: richard.demos@denhaag.nl
Bedrijf: info@demosenpartners.nl
Tel: 070-7621690

Richard de Mos (1976) woont samen in Den Haag en is vader van een prachtige dochter. Richard is uit een Scheveningse vader en een Haagse moeder geboren in Delft. Na het behalen van zijn MBO-diploma Scheepvaart & Transport heeft Richard drie HBO-opleidingen afgerond, Marketing Management, de lerarenopleiding PABO en de kweekvijveropleiding Schoolleider Primair Onderwijs. Voor hij bij de Tweede Kamer belandde was hij o.a. werkzaam bij de salesafdeling van expediteursbedrijf in de Rotterdamse Haven en werkte hij vijf jaar, op twee verschillende scholen, in het Haagse basisonderwijs.

Vanaf september 2009 tot en met september 2012 was Richard een prominent lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Als Kamerlid hield hij zich vooral bezig met de portefeuilles verkeer, ruimtelijke ordening, milieu- en klimaatbeleid, natuur- en waterbeleid en sport.

Voor zijn Kamerlidmaatschap was Richard beleidsmedewerker Onderwijs, Cultuur en Emancipatie. Daarnaast hield hij zich bezig met werving & selectie, persbeleid en zowel Public Affairs als PR-activiteiten.

Sinds oktober 2010 is Richard gemeente-raadslid in Den Haag, vanaf oktober 2012 onder de vlag van zijn eigen partij Groep de Mos. Als lijsttrekker van de lijstsamenvoeging Groep de Mos / Ouderen Partij wist Richard, door een ijzersterke campagne, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 drie zetels te halen.

Sinds augustus 2014 is Richard directeur / eigenaar van De Mos & Partners, een adviesbureau dat is gespecialiseerd in het geven van advies aan zowel politieke- en non-profitorganisaties als aan het bedrijfsleven. Met een ruime schat aan ervaring op bestuurlijk en politiek gebied zorgen Richard en zijn team voor maatwerk op het gebied van Public Affairs, Public Relations en Persbeleid. De Mos & Partners beschikt over een breed netwerk van samenwerkingsverbanden met onder andere opiniebureaus, journalisten, mediators, juristen en evenementenbureaus.

Volg Richard op sociale media
twitter facebook linkedin

Terug naar Home